Į METŲ PALYDĖTUVES RINKOSI PUIKIAI NUSITEIKĘ KIŠKIAI, KATĖS, PELĖS IR NET BURTININKAI...

2010 12 31

Praėjusių metų gruodžio 30 d. Vakarų Lietuvos muitininkų asociacija (VLMA) asociacijos narius ir jų draugus pakvietė atvykti į metų palydėtuves ir nors trumpam pamiršti kasdienius rūpesčius bei linksmai ir pokštaujant praleisti paskutiniąsias metų akimirkas bendraminčių būryje.

Privaloma vakaro aprangos detalė: ausytės arba letenėlės bei vakaro tema – nueiti nežinia kur ir atsinešti nežinia ką, kas telpa į kišenę, jau iš pat pradžių sulaukė didelio susidomėjimo, įnešė šmaikščios intrigos, nenuspėjamumo bei žavaus nežinojimo ir laukimo jausmą, kas iš anksto ir lėmė vakaro sėkmę. Ir tikrai, intriga kokiais personažais virs kolegos, kaip jie nustebins vieni kitus, neblėso viso vakaro metu. Bendraminčių susitikimo metu ne tik kalbėta apie praeinančių metų rezultatus bei ateinančių metų viltis ir lūkesčius, ne tik sakyti linkėjimai gražiausių metų švenčių proga, bet ir išraiškingai atskleistos atstovaujamų personažų savybės ir jų gebėjimai bei išmoningai pristatyti iš nežinia kur atsinešti patys įvairiausi žinomiausi daiktai.

Žinoma, be kalbų, vakaro vinimi pelnytai tapo metų nominacijos, suteikusios vakarui daug gerų akcentų ir emocijų. VLMA pirmininkė–burtininkė Rima Loreta Zamkauskienė paskelbė, kad „Geriausios metų šeimininkės“ nominacija skiriama VLMA narei Birutei Uselienei, o nominacija „Už VLMA tradicijų puoselėjimą“ – buvusiam VLMA pirmininkui Algimantui Bluškiui. Už tai, kad finišo liniją dviračių žygyje maršrutu Kopgalis-Juodkrantė-Pervalka-Preila-Nida VLMA narė Renata Takinienė sugebėjo pasiekti autobusu, jai pelnytai atiteko „Geriausio metų dviratininko“ titulas, tuo tarpu „Geriausių metų kanojininkių“ nominacija be žodžių dalijosi VLMA narės Diana Miškinienė ir Lina Ubienė. „Už ištikimybę VLMA“ apdovanoti Marija ir Aleksandras Kurbatovai, abu kartu dalyvaujantys kone visuose VLMA organizuojamuose renginiuose. Nepamirštas liko ir VLMA narys Gintautas Buvarskis, kuris pramoginės-pažintinės kelionės „Sūrio ir alaus keliu“ metu visus užbūrė ir įsiminė vesdamas rubriką „Vakaras su knyga“. Vakaro metu specialiai VLMA pirmininkės Rimos Loretos Zamkauskienės įsteigta nominacija „Metų atradimas – nerealios blakstienos“ be ginčų atiteko VLMA narei Rasai Rentauskienei, kuri visus stebino tikrai įspūdingomis blakstienomis ir jų gaminimo niuansais.

Metų palydėtuvių metu taip pat išrinktas ir originaliausias bei gausiausias kišeninis patiekalas. Nenugalimos čia buvo kiškės: originaliausią nežinia kur rastą įspūdingą džiovintų žuvų vėrinį katėms atnešė kiškė-VLMA narė Jurgita Stanienė, gausiausią kišenę pademonstravo Klaipėdos teritorinės muitinės Finansų ir apskaitos skyriaus kiškės: Birutė Kadagienė, Zita Jundulienė ir VLMA narė Birutė Uselienė. Klaipėdos teritorinės muitinės viršininkei Ritai Kunickienei padovanota kalėdinė dekoracija, primarginta pavaldinių linkėjimais, slaptais troškimais ir viltimis, o Klaipėdos teritorinės muitinės darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkei Virginijai Gražinienei įteikta taupyklė. Žodžiu, linksmos buvo metų palydėtuvės, kuriose netrūko sąmojų ir juoko, šokių ir dainų.

Nuotraukos >>>

 NUOTAIKINGA PRAMOGINĖ-PAŽINTINĖ KELIONĖ „SŪRIO IR ALAUS KELIU“

 2010 10 23

Spalio 23 d. Vakarų Lietuvos muitininkų asociacija (VLMA) uostamiesčio muitinės darbuotojus ir jų šeimų narius pakvietė į pažintinę-pramoginę kelionę „Sūrio ir alaus keliu“. Išvykos metu aplankyti Biržai ir Rokiškis bei pasigrožėta kitomis rudenėjančios Aukštaitijos apylinkėmis.

Ankstų šeštadienio rytą 33 iškylautojams prasidėjusi kelionė žadėjo puikią nuotaiką ir įspūdžius, naujas žinias ir potyrius bei turiningą laisvalaikio praleidimą. Ekskursijos metu kalbėta ne tik apie alaus ir sūrio gaminimo subtilybes, pakeliui į Aukštaitiją iškylos dalyviai supažindinti ir su žiemgalių ir sėlių genčių istorija, jų gyvenama teritorija, papročiais ir tradicijomis. Atvykę į Biržus keliauninkai pirmiausia užsuko į Biržų krašto muziejų „Sėla“, įsikūrusį kunigaikščių Radvilų statytoje XVII a. bastioninėje tvirtovėje. Čia ne tik aplankė esantį muziejų, bet ir aiškinosi alaus gamybos paslaptis. Tvirtovėje ragauta iškeptos naminės duonos, alaus bei sūrio, su folkloriniu ansambliu mokytasi biržietiško alaus himno, šmaikštauta, šokta ir kitaip pramogauta. Ypatingai pagerbti ir VLMA naujokai – Ramutė Stonkuvienė, Klaidas Gerbauskas ir Albertas Kelmelis – jiems tvirtovėje surengtos tikrai įsimintinos krikštynos. Pašokę ir padainavę ekskursijos dalyviai nuskubėjo į vos už kelių kilometrų esančią Rinkuškių alaus daryklą, kur pagilino žinias apie alų, jį degustavo ir pietavo.

Iš Biržų keliauninkai patraukė į Rokiškį, nuo seno garsėjusį sūrio gamybos tradicijomis. Pažintis su Rokiškio kraštu prasidėjo Rokiškio krašto muziejuje. Programos „Sūrio kelias“ metu dalyviai supažindinti su senoviniais pieno produktų gaminimo būdais ir šiuolaikinėmis technologijomis, vaišinti įvairių rūšių sūriais, arbata ir kitais gardėsiais.

Grįžtant į uostamiestį kelionė tikrai neprailgo, nes iškylautojai jausmingai dalijosi patirtais įspūdžiais ir įgytomis žiniomis, pasakojo išgirstus anekdotus, organizavo viktorinas bei dainavo išmoktas dainas: ram ta drylia oi lia...

VLMA valdyba nuoširdžiai dėkoja visiems dalyvavusiems ir padėjusiems suorganizuoti  nuotaikingą ir įsimintiną kelionę. Ypatinga padėka skiriama ekskursijos iniciatorei ir koordinatorei VLMA valdybos narei Linai Ubienei, VLMA nariui, istorijos žinovui Albertui Zulonui, už pateiktas išsamias žinias apie Aukštaitijos kraštą bei VLMA nariui, balsingajam dainiui Gintautui Buvarskiui, už nuostabias dainas ir rubriką „vakaras su knyga“...

Nuotraukos >>>

VLMA valdyba

DVIRAČIŲ ŽYGIS - MUITINĖS ATKŪRIMO JUBILIEJUI PAMINĖTI

2010 09 25

Paskutinįjį rugsėjo šeštadienį Vakarų Lietuvos muitininkų asociacija (VLMA) muitinės darbuotojus ir jų artimuosius tradiciškai pakvietė į dviračių žygį, skirtą Lietuvos muitinės atkūrimo metinėms paminėti. Šiais metais Lietuvos muitinė mini jau 20-ąsias atkūrimo metines.

Giedrą ir saulėtą šeštadienio rytą nuo Klaipėdos vasaros estrados Palangos link dviračiais pajudėjo 20 muitininkų ir jų artimųjų. Dar šeši žygio dalyviai prisijungė kitose pasirinkto maršruto vietose.

Ypatingas bobų vasaros oras, gera kompanija ir pajūrio dviračių trasa kėlė žygeiviams pakilią nuotaiką bei žadėjo gerą laisvalaikio praleidimą. Kelionė dviračiais maršrutu Klaipėda-Palanga-Klaipėda paįvairinta užduotimis bei kitais kūną ir sielą džiuginančiais malonumais. Atvažiavusius į viešbutį „Auska“ dviratininkus visų pirmiausia nustebino ten laukusių kolegų surengtos šmaikščios sutiktuvės: prie viešbučio vartų veikė pasienio postas, buvo atliekama patikra, po kurios dviratininkai vaišinti nerealaus skonio duona su druska bei kitomis gardžiomis vaišėmis. Po muitinio tikrinimo žygeiviai ilsėjosi mėgaudamiesi pirties ir baseino teikiamais malonumais, kepė dešreles ir surastus grybus, skanavo kolegų keptus pyragus, kūrė eiles ir dainas, pasakojimus ir vaidinimus iš muitinės gyvenimo, taip paminėdami gražų muitinės veiklos atkūrimo jubiliejų. Renginio pabaigoje išrinkta iniciatyviausia komanda, saldumynais ir kitais gardžiais prizais apdovanoti jauniausieji bei kiti išvykoje pasižymėję dalyviai.

Jau keletą metų rugsėjo pabaigoje ar spalio pradžioje VLMA organizuojamas žygis dviračiais tapo gražia tradicija paminėti Lietuvos muitinės veiklos atkūrimo metines, kurios yra minimos spalio 9 dieną.

Nuotraukos >>>

ŽYGIO BAIDARĖMIS VINIS – RABARBARŲ KOMPOTAS

2010 07 03

Šių metų liepos pirmąjį šeštadienį Vakarų Lietuvos muitininkų asociacijos (VLMA) organizuotame žygyje baidarėmis Minijos upe, skirtame Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai paminėti, dalyvavo net 32 vandens sporto mėgėjai. Žygio metu dalyvius lydėjo puiki nuotaika, lepino geras oras, karšta vasaros saulė ir šiltas gaivinantis vanduo. Kaip paprastai nutinka žygiuose, šiame žygyje taip pat netrūko įvairiausių neplanuotų nutikimų ir išbandymų. Keletas dalyvių, panorę išbandyti jėgas irkluojant kanojas, sulaukė netikėtos staigmenos. Paaiškėjo, kad norint valdyti šias manevringas vandens transporto priemones reikia turėti tam tikrų įgūdžių ir praktikos. Tad kanojų pradžiamoksliams kartas nuo karto labai pravertė ištiesta kolegų baidarininkų pagalbos ranka. Po žygio kanojų keleiviai lyg susitarę kalbėjo, kad jų irklavimo ypatumų dar ilgai nepamirš. Buvo ir kitų įsimintinų akimirkų – žygio metu pakrikštyta nauja VLMA narė Vida Mieliulienė. Tačiau patirtų įspūdžių nei apsakysi, nei aprašysi. Dėl to geriau vieną kartą dalyvauti ir pamatyti, negu šimtą kartų išgirsti...

Na, o žygio vinimi pelnytai tapo VLMA valdybos narės Dianos Miškinienės paruoštas rabarbarų kompotas, nuostabiai žygeivius gaivinęs vandens kelionės metu!

 VLMA visiems žygio dalyviams dėkoja už draugiškumą, geranoriškumą, gražias akimirkas ir puikią renginio nuotaiką!

Nuotraukos >>>

 ĮSPŪDŽIAI IŠ NERINGOJE PASIENIEČIŲ ORGANIZUOTO DVIRAČIŲ ŽYGIO

2010 06 01

 Paskutinį gegužės šeštadienį Vakarų Lietuvos muitininkų asociacijos nariai ir jų bendraminčiai praleido ant dviračių bendraudami su kolegomis bei gėrėdamiesi gražia ir unikalia Kuršių Nerijos gamta. Į turistinį žygį dviračiais maršrutu Kopgalis–Alksnynė–Juodkrantė–Pervalka–Preila–Nida asociacijos narius pakvietė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinė.

Ne itin geros orų prognozės ir daugiau nei 50 kilometrų trasa šiek tiek kėlė nerimo asociacijos dviračių sporto mėgėjams, tad iš pradžių kone vienbalsiai buvo pasirinkta kiek trumpesnė trasos dalis – atstumas iki Juodkrantės. Tačiau puikus šeštadienio oras ir gera nuotaika akimirksniu pakeitė visus planus – dviračių žygyje dalyvavę asociacijos nariai nutarė įveikti visą trasą ir aplankyti Nidą.

Visą dviračių žygį lydėjusi puiki nuotaika ir kelionėje patirti įspūdžiai kėlė tik teigiamas emocijas ir nepaliko vietos nuovargiui. Visų pirmiausia didžiulį įspūdį renginio dalyviams paliko dviračių trasa besidriekianti dviejų šimtų žygio dalyvių virtinė, prasmingas jaunų eglaičių Neringos gaisravietėje sodinimas bei nuotaikingas ir linksmas finišuojančių dalyvių Neringos užkardoje sutikimas griežiant Nidos kultūros namų kapelai „Joldija“. Na, ir žinoma, skanaudami žuvienę ir pasienietišką košę, renginio dalyviai gyrė valgius ir sakė, kad šių patiekalų skonį jie dar ilgai atsiminsią...

Nuotraukos >>>

 VISUOTINIO ATASKAITINIO-RINKIMINIO SUSIRINKIMO APŽVALGA

  2010 04 26

Praėjusį penktadienį, balandžio 23 d., įvykusio Vakarų Lietuvos muitininkų asociacijos (VLMA) visuotinio ataskaitinio-rinkiminio susirinkimo metu pristatyta asociacijos veiklos apžvalga ir gairės tolimesniems darbams bei išrinkta nauja asociacijos valdyba ir nauja asociacijos pirmininkė. Naująja VLMA pirmininke išrinkta RIMA LORETA ZAMKAUSKIENĖ, kurią nuoširdžiai ir sveikiname bei linkime aktyvios ir produktyvios veiklos, naujų idėjų ir sėkmės populiarinant muitininko profesiją. Taip pat nuoširdžiai dėkojame ir iki šiol sėkmingai VLMA vadovavusiam Algimantui Bluškiui ir buvusiai asociacijos valdybai už įdomias idėjas, gausybę renginių, muitinės tradicijų palaikymą ir puoselėjimą bei asociacijos plėtrą. 2009 m. į VLMA gretas įsiliejo 11 NAUJŲ NARIŲ!

Renginyje dalyvavusi Klaipėdos teritorinės muitinės viršininkė Rita Kunickienė pasidžiaugė sėkminga, prasminga ir įdomia asociacijos veikla ir palinkėjo, kad esančią vienintelę muitininkų asociaciją Lietuvoje ir toliau lydėtų entuziazmas, nauji siekiai, kolegų ir kitų bendraminčių palaikymas.

Nuotraukos >>>

 MUITININKAI ANTRĄ KARTĄ NELIKO ABEJINGI ŠVARINIMOSI AKCIJAI „DAROM“

2010 04 19

Šeštadienį, balandžio 17 d., Vakarų Lietuvos muitininkų asociacijos nariai ir Klaipėdos teritorinės muitinės darbuotojų profesinės sąjungos bei kiti muitinės darbuotojai,  kaip ir pernai, dalyvavo visuotinėje Lietuvos švarinimo akcijoje „Darom 2010“. Šiukšlių maišais ir pirštinėmis muitinės darbuotojus ir jų šeimų narius šiais metais aprūpino Vakarų Lietuvos muitininkų asociacija.

Į savanorišką akciją nepabūgę prasto oro prognozių susirinko per 20 neabejingų švariai gamtai ir prijaučiančių „Darom 2010“ idėjai buvusių ir esančių Klaipėdos teritorinės muitinės darbuotojų.

Kaip ir pernai prie LCC tarptautinio universiteto susirinkę muitinės darbuotojai su kitais akcijos dalyviais išklausė koordinatorių pateiktą informaciją apie atliekų rūšiavimą bei dalyvavimo akcijoje saugaus elgesio taisykles ir išvyko į akcijos organizatorių nurodytą tvarkymo vietą. Ta pati švarinimosi vieta ties Danės pakrante buvo pasirinkta ne atsitiktinai. Daugeliui praėjusių metų akcijos dalyvių buvo tiesiog smalsu pažiūrėti kaip gi atrodo jų pernai tvarkyta teritorija. Reikia pripažinti, jog atvykusieji buvo maloniai nustebinti išvysto vaizdo: nors teritorijoje buvo šiukšlių, ji nė iš tolo nepriminė tos vietovės, kurią akcijos dalyviai tvarkė pernai. Tąkart muitinės pareigūnus stebino šiukšlių ir nereikalingų rakandų, virtusių kone kalnais, gausa. Antrąkart tą pačią vietovę tvarkiusiems muitininkams buvo malonu surasti pernai buvusioje šiukšlių krūvoje pasodintą narcizą ir suprasti, kad darbas nenuėjo veltui, jog išsipildė norai, kad vietoj šiukšlynų žydėtų gėlės.

Po tvarkymosi darbų gurkšnodami arbatą akcijoje dalyvavę muitinės darbuotojai kalbėjo, kad tokios akcijos yra puiki priemonė ne tik švarinti mus supančią aplinką, bet ir puiki priemonė skatinti bendruomeniškumo jausmą bei ugdyti jaunąją kartą.

Nuotraukos >>>

VLMA valdybos pirmininko pavaduotoja

Virginija Gražinienė

Tarptautinė muitinių diena tradiciškai paminėta boulingo turnyru

2010 01 30 

Uostamiestyje jau tapo gražia tradicija Tarptautinę muitinių dieną minėti išmėginant jėgas boulingo turnyre. Ir šį kartą Vakarų Lietuvos muitininkų asociacija (VLMA) į organizuotą boulingo turnyrą pakvietė ne tik Lietuvos muitinės darbuotojus ir jų šeimų narius, bet ir kitų institucijų asociacijų atstovus. Taigi jau trečią kartą organizuotame boulingo turnyre dalyvavo ir Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriaus VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės bei Klaipėdos policijos mokyklos poskyrių nariai su šeimomis. Svečiai prisipažino laukę boulingo turnyro, kad galėtų pasivaržyti su kolegomis muitininkais ir, savaime suprantama, laimėti ne tik pripažinimą, bet ir tai progai skirtus prizus.

Šeštadienį, sausio 30 d., „Honolulu“ boulingo klube vykusiame turnyre varžėsi 9 vaikai iki 16 metų amžiaus, 23 moterys bei 22 vyrai, susibūrę į 9 komandas. Savo gebėjimus varžovai turėjo galimybę išsiaiškinti dviejuose turnyro turuose.

Tarp jauniausių turnyro dalyvių labiausiai šį kartą sekėsi Dovydui Griciui, kuris įskaitiniame ture surinko 91 tašką ir iškovojo pirmąją vietą. Antrąją vietą laimėjo Gerda Buvarskytė, surinkusi 65 taškus, trečioji vieta atiteko Edgarui Railai, surinkusiam 62 taškus.

Iš turnyre besivaržančių moterų geriausią asmeninį rezultatą pasiekė Lina Drungilienė, surinkusi 244 taškus ir pelniusi nugalėtojos titulą, Laura Bendikienė, surinkusi 216 taškų, užėmė antrąją vietą, o trečioji vieta atiteko Birutei Uselienei, moterų individualiose varžybose surinkusiai 210 taškų.

Vyrų nugalėtojų trejete, surinkęs 295 taškus, pirmąją vietą užėmė Rolandas Šleinius, antrąją vietą iškovojo Aidas Puidokas, surinkęs 282 taškus, trečiąją – Gintaras Gricius, surinkęs 274 taškus.

Šių metų turnyre absoliučiai geriausią vieno turo rezultatą pasiekė Aidas Puidokas, surinkęs 168 taškus.

Komandinėse varžybose dalyvavo 9 komandos. Įspūdingu žaidimu stebinusi Klaipėdos policijos mokyklos „Vėtros“ komanda surinko 1278 taškus ir neabejotinai pripažinta šio turnyro komanda nugalėtoja. Tai ne pirmas šios komandos laimėjimas VLMA organizuojamuose boulingo turnyruose. Pernai ši komanda buvo pelniusi trečiąją vietą. Antrąją vietą šių metų turnyre, surinkusi 1086 taškus, iškovojo VLMA „Senolių“ komanda, o garbinga trečioji vieta atiteko „Ramunių“ komandai, susidariusiai turnyro pradžioje iš atsitiktinių dalyvių. Komandai šiame turnyre trečiąją vietą užtikrino surinkti 1052 taškai.

Boulingo turnyro nugalėtojai tradiciškai pagerbti aplodismentais ir apdovanoti VLMA įsteigtais prizais: taurėmis, diplomais ir piniginiais prizais. I vietos komandai nugalėtojai įteiktas 100 litų vertės čekis, II vietos – 75 litų vertės čekis, o III vietos laimėtojai – 50 litų vertės čekis.

Nuotraukos >>>